zondag 13 maart 2011

Bizarre dubbelslag

Wat een absurd weekend! Zo heb je 2 weken geen pedaal meer rond gedraaid en sta je op het punt de fiets aan de wilgen te hangen, en zo heb je 2 dagen later een overwinning achter je naam staan. Wat zeg ik? Twee overwinningen!

Want vandaag was het weer raak. De overwinning van gister proefde zoet, en smaakte naar meer. En als ik de fietsdraad weer op wil pakken, laat ik daar dan ook direct werk van maken. Er stond een man of 60 aan de start vanochtend in Fortmond. Plaats van acte was een rondje van zo'n 4 kilometer, met weinig beschutting, een aardig windje en smalle wegen. Na wat schermutselingen en kopgroepjes waar ik zelf ook bij betrokken was, reed na ruim een half uur koers ploegmaat Raymond samen met een jongen van de IJsselstreek weg. Ze hielden een half uur knap stand, maar het was kansloos tegen een compact peloton met nog een uur koers voor de boeg. Met nog 3 kwartier te rijden viel de slag. Een groep van 6 pakte razendsnel 45 seconden. Ik zat er bij. Jammer genoeg moesten we met 3 man het kopwerk doen. Van de andere 3 kon er een niet, de ander was een B-klasser en mocht na een kwartiertje stoppen, en de 3e verzaker wilde niet. Een gelouterd elite-renner van De IJsselstreek weigerde kopwerk te doen, maar sprintte later wel mee voor de ereplaatsen. Slappe hap in een trainingswedstrijd. 

Onze voorsprong schommelde tussen de 45 seconden en minuut, maar we wisten het vol te houden. Op zo'n 3 kilometer voor het einde plaatste ik een demarrage die door niemand beantwoord kon worden. Al snel wist ik dat de mannen niet meer terug zouden komen. De laatste 2 kilometer spookte er van alles door mijn hoofd. Weer winnen! Dit kan eigenlijk helemaal niet!

En toch! Twee zeges in 2 dagen. Al zijn het trainingswedstrijden, het maakt me niet uit. Een betere motivatie om mijn fietsavontuur voort te zetten kon ik niet krijgen. Als die suikers zich nou toch eens fatsoenlijk zouden gedragen...

Uitslag A-klasse:
1. Xandrijn Bakker, Zwolle
2. Pieter Paul de Weerd, 't Harde
3. Michel Warlich, Heerde
4. J. Van Lochem, Aalten
5. Niels van Otterloo, Marle
10. Raymond Koch, Zwolle

5 opmerkingen:

 1. Moet jij nooit herstellen van de dag er voor ofzo??


  s

  BeantwoordenVerwijderen
 2. toch wel weer knap...

  Ik voor jou knechten volgende week zaterdag

  11,10 kijken of ik dan 9e kan worden. Dat zou wel leuke stunt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt mannen! R, zit ik voor de start flauwe opmerkingen te maken over de Koning van de Voorjaarscompetitie, ben ik zelf ineens kandidaat troonopvolger... Hehe...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Loon naar werken, klasse!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed om te lezen dat je de fiets niet in de wilgen hebt gehangen. Dat zou ook zonde zijn. Dat zie je nu wel!

  Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen